Ocean Signal ATB1 SOTDMA AIS Transponder

Productnr.: 8000016

Momenteel is dit product niet op voorraad

Aanbieding € 930,00
899,00
U bespaart € 31,00
Beschikbare levermethoden: Afhalen, GLS - GRATIS verzending boven € 50,-, GLS

De Ocean Signal ATB1 klasse B AIS Transponder met het superieure SOTDMA-toegangsschema zorgt voor meer zichtbaarheid en veiligheid op zee.

De volledig goedgekeurde ATB1 Klasse B SOTDMA AIS Transponder van Ocean Signal is de nieuwste in een lange lijn van essentiële veiligheidsuitrusting voor de zeevaart, ontwikkeld en vervaardigd in het Verenigd Koninkrijk voor de maritieme markt.

Ontworpen als hulpmiddel bij het vermijden van aanvaringen, biedt het een aanzienlijk voordeel in de navigatieveiligheid, zodat u er gerust op kunt zijn dat uw schip dag en nacht, ongeacht het weer, op de drukke waterwegen van vandaag wordt gezien.

Uw scheepsinformatie, zoals positie, snelheid, koers en richting, wordt automatisch en continu vastgesteld met behulp van de indrukwekkende interne multi-GPS-ontvanger voor nauwkeurige wereldwijde positionering. Met 99 acquisitiekanalen en 33 trackingkanalen, zorgt deze geavanceerde technologie ervoor dat de AIS-transmissies de meest nauwkeurige indicatie van de positie van uw schip te allen tijde.

Andere scheepsinformatie, zoals scheepsnaam, roepnaam, type en afmetingen, evenals de MMSI worden ook automatisch verzonden vanuit de ATB1. Deze informatie wordt rechtstreeks via WiFi geüpload naar de ATB1 vanuit de gebruiksvriendelijke mobiele app of website van Ocean Signal. Nadat deze informatie is geüpload, blijft deze opgeslagen in het niet-vluchtige geheugen van het apparaat, zelfs als deze gedurende lange tijd wordt uitgeschakeld.

De ATB1 ontvangt en interpreteert ook AIS-berichten van andere AIS-uitgeruste vaartuigen binnen bereik, die vervolgens moeiteloos kunnen worden doorgegeven aan andere navigatieapparaten zoals kaartplotters, laptops of mobiele apparaten met de NMEA 0183-, NMEA 2000®-, USB- of WiFi-uitgangen van de ATB1.

Door het superieure SOTDMA * -toegangsschema te gebruiken, onderscheidt de ATB1 zich van de beschikbare CSTDMA ** klasse B-producten. Deze Oceaansignaalklasse B-eenheid heeft dezelfde AIS-transmissieprioriteit als een klasse A-eenheid, wat de extra zekerheid biedt dat er geen transmissie verloren gaat of vertraging oploopt, zelfs niet in drukke verkeersgebieden.

De ATB1 heeft ook een snellere rapportagesnelheid en een hoger uitgangsvermogen dan CSTDMA klasse B-eenheden. Het verzendt AIS-uitzendingen om de 5 seconden in plaats van de maximale twee transmissies per minuut en de 5W-uitgangsstroom in plaats van 2W zorgt ervoor dat uw uitzendingen verder reiken.

Een meerkleurig LED-indicatielampje op de ATB1 geeft aan dat het apparaat nog steeds operationeel is. Deze extra veiligheidsfunctie biedt u het vertrouwen dat u weet dat de ATB1 continue AIS-transmissie en optimale prestaties heeft. De ATB1 heeft een slank en toch robuust waterdicht ontwerp dat hoge prestaties levert en weinig energie verbruikt.

Het is snel en eenvoudig te installeren en wordt compleet geleverd met een externe GPS-antenne, wat betekent dat u alleen een geschikt apparaat (mobiele telefoon, tablet of pc) kunt gebruiken om uw vaartuiginformatie te uploaden en uw AIS-berichten kunt verzenden binnen enkele minuten.

Als een leider in levensreddende maritieme producten voor de professionele en recreatieve markt, biedt Ocean Signal wederom ultieme veiligheid en gemoedsrust met de ATB1 klasse B transponder.

Blader ook door deze categorieën: Veiligheid, Ocean Signal, True Heading, AIS